Benny Benassi

2012.03.23 19:26

A kezdőlapra elsőként belinkelt videón Benny Benassi remekművének Dubstep változata látható/hallható.
A Satisfaction című szerzeménye sokáig toplistás volt az egész világon. Ma is ad ki lemezeket, de talán a köztudatban már nem játszik akkora szerepet mint mondjuk 10 éve...

 

Marco Benassi, vagy ismertebb nevén Benny Benassi (Milánó, 1967. július 13.) olasz DJ és house/electroclash előadó.
A stúdiómunkákban Benny unokatestvérével, Alle Benassival dolgozik együtt. Közös munkáikat Benassi Bros név alatt adják ki. Együttműködésük a késői 1980-as években szülővárosukban kezdődött, ezután Larry Pignagnoli Off Limits stúdiójában dolgoztak az 1990-es évekközepéig, ahol több ismert énekesnek és csapatnak, mint például Whigfield, J.K., Ally & Jo zenéit írták.
Benny Benassi első nemzetközileg is elismert száma az I Feel So Fine volt, amelyet 2001-ben adott ki a KMC, és Daniela Gali (Dhany) vokálozott rajta. Miután Benassi stílusa az eurohouse felől az electro house stílus felé tolódott, kijött egy újabb nemzetközi slágerrel, a Satisfactionnel (2003). Erről a korongról több szám is toplistás lett az Egyesült Királyság zenei listáján, és nemzetközi hírű klubokban is slágerszámmá váltak. Benassi több pályatársának számát is remixelte, például Tomcraftét, vagy Fischerspoonerét.
Napjainkban Benny a Pump-Kin Music név alatt hozza ki műveit.
2005 decemberében a Wendy's gyorsétteremlánc a Satisfaction című számra építette reklámkampányát.
]]>